Alla inlägg under februari 2013

Av Ulla - 3 februari 2013 12:31



Ansvar



Må vi vara sådana att vi förbättrar livet i framtiden. Den som stärker det goda, var han än finner det, uträttar ett verkligt arbete på jorden.

— Zoroaster


O, ni rika på jorden! De fattiga ibland er har Jag anförtrott åt er – beskydda vad som blivit er anförtrott och inrikta er inte blott på egen bekvämlighet.

— Bahá’u’lláh


Allt gör intryck på tillvaron och resulterar i skeendets kurs genom tiderna.

— Abdu’l-Bahá


Aldrig går effekten av en handling förlorad.

— Buddha

Av Ulla - 3 februari 2013 12:30

Utan natten skulle människan inte samla sig en skatt och ingenting skulle finnas för Dagen att förslösa.


(Jalal al-din Rumi, 1207-73)

 



  



Blå dunsters söndag

Det fordras list och ränker för att få folk att välja oss.

Så mjöligt som vi tänker kan ingen annars svälja oss.

Det gäller ju att sälja oss!


(Ur Postilla. Tage Danielsson)



  


HEJ VÄRLDEN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  


Allt precis som vanligt denna dag.


VÄDER o VÄRK....Ja Ja......livet pågår så att säga,,,,

Solen skiner och kroppen frodas av allt möjligt,,,,,,,,,,,,

Vi har tagit en kort promenad på morgonen,,,,maken sitter o kollar skidor och jag sitter här och skall göra en bloggpromenad....snart dags för en ny kopp kaffe,,,,,och nybakad sockerkaka,,,japp har bakat en sockerkaka på morgonen,,,,,


OCH !!!!????


 Vad tyckte ni om Melodifestivalen.....????


Jag hittade ingen direkt favorit,,,men tyckte nog att David Lindgren och Youhito eller vad han nu heter var de bästa,,,,eller bästa och bästa,,,,,,,men en del var ren skit tycker jag,,,,min åsikt alltså.


Ha en skön söndag,,,,


Glöm inte att fånga dagen och dess guldkorn,,,,,,


   

Av Ulla - 2 februari 2013 11:11

 




Lördag 2 februari


God Förmiddag alla !


HejIbland händer saker som gör att man ser ut som en fågelunge… dvs stirrögd med vitt gapande mun. Man blir bara sååå förvånad. Igår när vi skulle ut o kika på dammsugare kom vi bara ut på gatan,,,,VA ? Vem ? Där står en man och en kvinna……………och skrattar…..våra vänner från Värmland var nere och skulle överraska oss….och det gjorde dom verkligen….dom hade koll på bilen så,,,,,upp igen och fixade fika,,,,,sedan lunch/middag,,,och sedan åkte dom hem. Så himla kul.

Sedan kom sonen och tillbringade några timmar med oss. Ja så var den dagen slut…..med soffhäng och tv och läsning,,,, 


Denna dag så mår jag riktigt bra,,,,,fibrovärken är där och allt annat,,,men det känns okej vill jag bara säga...så jag skall inte klaga denna dag på min krämpor,,,tids nog gör jag det ändå,,,,


Tankarna far lite hit o dit denna krispiga vintermorgon, solen lyser över ett snöfattigt Göteborg och kaffet är precis nybryggt! Kan dagen börja bättre,,,en lugn morgon med en god frukost.

Vad händer då denna dag……………ja vi strosar omkring i joggingoveraller,,,,,vi joggar inne som sagt. Nä vi skall allt ta oss ut i det fina vädret….promenera runt lite i våra omgivningar och titta på husbygget dit vi kanske skall flytta.


Det kommer att bli en bra dag.


Ikväll blir det Melodifestival och man kan reta upp sig igen….undrar vad det blir för spektakel... 


   


Inse på djupet att det innevarande ögonblicket är allt du har. Gör nuet till huvudfokus i ditt liv.

~ Eckhart Tolle


   

Dagens Ros !  (även denna dag vill jag ge en,,,)


Vill jag ge till dig, min vän, som tittar in hos mig idag. Därför att jag bara känner för det. Du är säkert värd den med råge. Förresten så ger jag en till mig själv oxå.


Ur boken ”kvinnligt” Päronrumpa, gäddhäng, trippelhaka, svanhals- Rådjursögon, ankstjärt, råttsvansar, pianofingrar. Potatisnäsa, skatblick, taxben, åsneöron, fiolkropp.



  


”När du vandrar runt en dunge lärkträd för att Spåra Någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.”

(Nalle Puhs Lilla instruktionsbok)



Det finns en unik förpackning för varje själ. Var glad för din. Du är din moders spegel, och hon återupplever dig i sin egen blomnings ljuvliga april.

( William Shakespeare)




Lev livet ! Medan det pågår….. och ge er ut i det vackra vädret,,,men det är klart alla har väl inte soligt väder idag eller vad har du för väder ?


Fånga dagen !


 


 


 



   



 

Ha nu en fortsatt trevlig dag var rädda om er och varandra, lev här och nu, njut av varje ögonblick. Sörj inte gårdagen och oroa er inte över morgondagen, det som varit har varit och det som skall komma, det kommer, var dag har sitt. Ta vara på denna dag och dess guldkorn, för denna dagen kommer inte åter och livet går inte i repris. Guldkornen finns där alltid, de är bara svårare att se dem vissa dagar, ,,,,men de finns alltid där.... Kom ihåg att du är värdefull och unik och att du duger som du är, du har rätt att vara den du är, bli accepterad och respekterad för att du är den du är. Dagarna blir vad man gör dem till, livet lika så.....


Jag fortsätter att leva på hoppet...    

Av Ulla - 1 februari 2013 16:00

” Var så stark så att ingenting kan störa din inre frid Tala om hälsa, lycka och framgång med alla du möter Få alla dina vänner att känna att det är någonting speciellt med dem Se på allting från den ljusa sidan Tänk bara på det bästa, arbeta bara för det bästa och förvänta dig bara att det bästa ska hända Var lika entusiastisk över andras framgångar som du är över dina egna Glöm dina misslyckanden i det förflutna och se fram emot dina kommande framgångar Ge alla du möter ett leende Ägna så mycket tid åt din egen utveckling så att du inte får tid över med att kritisera andra. Håll dig för god för bekymmer och för fin för ilska”

 

 

– CHRISTIAN D. LARSEN -

Av Ulla - 1 februari 2013 13:51


 

 

 

Dagens Ros !

 

 

Vill jag ge till dig, min vän, som tittar in hos mig idag.

Därför att jag bara känner för det.

Du är säkert värd den med råge.

Förresten så ger jag en till mig själv oxå.

 

 

Ur boken ”kvinnligt” Päronrumpa, gäddhäng, trippelhaka, svanhals- Rådjursögon, ankstjärt, råttsvansar, pianofingrar. Potatisnäsa, skatblick, taxben, åsneöron, fiolkropp.

Av Ulla - 1 februari 2013 10:50

 

 

 

Hej alla............ny månad....

 

Fredag 1 februari

 

Namnsdag Max Maximilian

 

Några nyheter,,,,,ta exempelvis det här med datorer,,,, Jag vill också ha…..…. en dator som ringer hem om den blir stulen. Det låter nästan som en saga, men när åtta datorer stals från universitet i Lund spårade datasystemet själv upp dom. En inbyggd kamera visade dessutom vem som satt vid datorerna när dom var online. Det kallar jag smart! Det skulle inte vara dumt om alla datorer levererades med liknande system.

 

 David Beckham och Zlatan ….…ska spela i samma klubb, PSG. Jag trodde att Beckham var i det närmaste pensionerad vid det här laget. Han är ”bara” 37 år och ingen ungdom i fotbollens absoluta elitnivå. Det ska bli roligt att följa dom båda herrarna och se vem som drar det längsta strået. Jag undrar om inte Zlatan håller en jämnare högstanivå än den ”gamle” engelsmannen. Paris, modets huvudstad, blir väl jättebra för Victoria Beckham. Där kan hon känna sig som fisken i vattnet!


Men vem bryr sig egentligen,,,,,

 

 

 

Jaha fredag igen och helg,,,tiden går.

 

 

Januari slut...

 

Dagen började som vanligt,,,,,frukost mediciner och allt annat.

Städat badrummet,,,,,,,,,,,,,,,,,och pysslat lite här och där.

 

Mammasamtalet blev en undring kring livet,,,,,mamma pratade bandy ???? när jag var liten så tvingade mamma och pappa mig att gå på bandy i Lidköping för att titta på lillebror,,,,ja ja,,,sen så var det funderingar över hennes läkare,,,,ja ibland blir det konstiga samtal men allt verkade vara som vanligt,,,,fel på vädret,,,,mjölken slut,,,,lilla mamma,,,,,,

 

Vad skall jag göra mer idag,,,???

Mannen sitter med reklam,,,,,,vi har funderingar på ny snabeldragare,,,,den vi har börjar bli lite trött.

Kanske vi skall åka ut och kika på en sådan,,,!!!

 

Vädret är idag mulet och lite kyligt 1 minusgrad.

 

Igår kväll var jag på min Meditation i kyrkan helt underbart,,,,igår blev det 21 personer och flera män vara med.....

 

Nä nu er det usom jag skall ta min bloggpromenad senare,,,,gubben vill ut...

 

Kram och ha en bra dag ,,,,

Presentation


Välkommen till min blogg TANKEHOPP...

Jag lever alltid på (hoppet)
Hoppet är en vaken dröm. Aristoteles (384 f.Kr-322 f.K


Jag en kvinna från Göteborg som tömmer mina innersta tankar, känslor och andra händelser här i denna blogg. Det kommer att

Bloggar jag gärna besöker

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards